Зам.-председателят на Възраждане направи важно уточнение за вчерашния протест. Не приемаме

...
Зам.-председателят на Възраждане направи важно уточнение за вчерашния протест. Не приемаме
Коментари Харесай

Петър Петров, Възраждане: Не сме призовавали за нахлуване в парламента

Зам.-председателят на " Възраждане " направи значимо конкретизиране за вчерашния митинг. 

Не одобряваме рецензии, че сме предизвикали който и да било към напрежение на митинга. Напротив - ние призовахме от трибуната на митинга както да се пази живота и здравето на служителите на реда, по този начин и да се пази работата на публицистите. Не сме призовавали за навлизане в Народното събрание. От трибуната на Народното събрание призовахме депутатите да излязат на разговор, което не се случи, и по-късно от трибуната на митинга извикахме 15 индивида, които аз персонално заведох до служебния вход на Народното събрание за осъществяване на разговор с представители на институциите. За страдание, в лицето на зам.-председателя на Народното събрание и представляващ Народното събрание сега Кристиан Вигенин ни беше отказано. По-демократичен метод аз не познавам. Това сподели пред публицисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на " Възраждане " Петър Петров във връзка вчерашния огромен митинг в София против зеления документ, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Българските жители желаят да слагат пред някого своите претенции, което направихме, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на " Възраждане " уточни, че се надява оповестената от премиера Кирил Петков среща с протестиращите да се случи. Ако ни бъде разрешено, ние ще участваме, тъй като знаете политиката на партия " Възраждане " - тя е срещу зеления документ, с искане за отпадането му, означи Петър Петров. 

Силно се надявам ръководещите да се вразумят. Протестът не беше единствено на партия " Възраждане ", имаше доста хора, които не са партийци, а елементарни жители, които сложиха своите претенции, тъй че не мога да кажа дали други български жители още веднъж няма да стачкуват. Ние ще преценим. Ако не бъде анулиран наложителният зелен документ, който считаме за дискриминационен и за противоконституционен, изцяло е допустимо да организираме и последващи мирни митинги в сходство с нашите демократични пълномощия като народни представители, съобщи Петров.

По думите на митинга е имало провокатори. Задържаният с газов револвер няма нищо с " Възраждане ", а вторият арестуван е предаден на полицията от наш стюард, уточни зам.-председателят на ПГ на " Възраждане ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР